Amazon Echo

Amazon Echo (4e generatie) recensie – Alexa wordt vocaal

Het is zes jaar geleden dat de eerste Amazon Echo arriveerde, waardoor een geheel nieuwe categorie slimme luidsprekers ontstond en het idee om met een lichaamloze stem te praten een beetje minder raar werd, en nu krijgt Alexa een aantal nieuwe, bolvormige opgravingen. De vierde generatie Echo bevrijdt Amazons spraakzame assistent van haar cilindrische toren en transplanteert haar in plaats daarvan in een nieuwe, balachtige luidspreker. Voor 2020 is er echter nog veel meer aan te bevelen.

De vormverandering – een bal in houtskool, wit of blauw, enigszins afgeplat op de basis, ongeveer 5-inch hoog en 5,5-inch breed – is niet alleen omwille van de esthetiek. Het geeft Amazon de ruimte om in twee 0,8-inch tweeters en een 3-inch woofer te persen; Google’s Nest Audio daarentegen is één tweeter kort.

Aan de bovenkant van de met stof omwikkelde bol bevinden zich vier knoppen voor het volume, het dempen van de microfoon en het handmatig activeren van Alexa. De lichtring, die animeert om aan te geven dat de assistent luistert of bezig is met verwerken, is naar beneden verplaatst. Naast het stopcontact aan de achterkant zit een 3,5 mm lijn in / uit, terwijl op de basis een standaard statiefschroefbevestiging zit. De Echo ziet er een beetje vreemd uit als hij aan je muur hangt, maar hij heeft tenminste de optie, in tegenstelling tot de Nest Audio.

Ruimte delen met de stuurprogramma’s binnenin zijn zowel wifi als Bluetooth, de gebruikelijke microfoonarray en een groot aantal slimme thuistechnologie die is geleend van de Echo Plus. De nieuwe Echo kan werken als een slimme thuishub voor Zigbee-apparaten, en wanneer de nieuwe lokale Amazon Sidewalk-netwerken live gaan, kan hij daar ook op inloggen. Amazon heeft zelfs een temperatuursensor ingepakt, die Alexa kan gebruiken om slimme thuisroutines te activeren.

Handige dingen, maar niet zo belangrijk als het feit dat Alexa – en de streaming muziekservices die ze kan gebruiken om te bedienen – nu gewoon een stuk beter klinkt. Al een tijdje voelt het alsof het assortiment slimme luidsprekers van Amazon is onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: goedkope modellen zoals de Echo Dot, voor degenen die voornamelijk Alexa-interacties willen, zoals trivia-vragen, timers en IoT-besturing, en duurdere modellen zoals de Echo Studio , voor mensen die zich richten op audiokwaliteit.

De oude Echo viel ergens tussenin en voelde zich er een beetje verloren door. Deze nieuwe, vierde generatie Echo neemt echter veel zelfverzekerder zijn plaats in de menigte in, om nog maar te zwijgen van dwingender dan het prijskaartje van $ 99,99 zou impliceren.

Om te beginnen is het luider, veel beter in staat om een ​​kamer te vullen – of te concurreren met een afzuigkap voor de keuken – dan de oude Echo was. Even belangrijk is dat het niet vies klinkt bij hogere volumes. Er is een onverwachte hoeveelheid bas, zeker meer dan de Nest Audio lijkt te leveren ondanks de woofers van vergelijkbare grootte, en het is niet slap of onaangenaam koolzuurhoudend.

Aan het andere uiterste geef ik de voorkeur aan de high-end van de spreker van Google, hoewel dat niet wil zeggen dat de nieuwe Echo slecht is. Het is zeker in balans met de bas, maar mist een beetje pit. Beiden worstelen met de middenklasse, zoals zo vaak het geval is bij luidsprekers in deze prijsklasse; zij aan zij met een Sonos One en je kunt meteen het verschil in muzikaliteit zien, maar aangezien dat twee keer de prijs is, zou dat niet zo’n grote verrassing moeten zijn.

Er is Dolby Audio-afstemming, maar niet Dolby Atmos; daarvoor, en voor veel meer bas, wil je de Echo Studio. Ik was verrast door de mate van stereoscheiding die Amazon uit de Echo weet te halen, en als je nog meer wilt – of ze als luidsprekers wilt gebruiken met je Fire TV – kun je er draadloos twee aan elkaar koppelen.

Wat betreft de Alexa-ervaring, aangezien de assistent echt in de cloud leeft, kan er niets aan de nieuwe Echo worden gevraagd dat originele Echo-luidsprekers niet kunnen. Een ding dat Amazon goed doet, is Alexa’s vermogen om haar wake-word op te vangen, zelfs in een lawaaierige kamer. Ik merk zeker dat ik minder snel gebruik zal maken van een slimme luidspreker zodra ik mezelf moet herhalen, dus dat soort assistent-eigenwijsheid is van vitaal belang.

Amazon heeft een plan om het nog verder te verbeteren, wanneer het de nieuwe AZ1 Neural Edge-processor verlicht die in de nieuwe Echo is ingebakken. Het resultaat zou meer opdrachten moeten zijn die in de spreker worden begrepen, in plaats van ze voor herkenning aan de cloud te moeten overhandigen, hoewel we moeten wachten tot het is ingeschakeld om te zien welk verschil het maakt.

Amazon Echo (4e generatie) Verdict

Het is gemakkelijk om aan te nemen dat de oorlogen tussen slimme sprekers, zo niet beslecht, op zijn minst gevestigd zijn in hun gevechtslinies. Als je Alexa hebt gekocht, blijf je waarschijnlijk bij Alexa; als je de voorkeur geeft aan de Google Assistent of Apple’s Siri, dan is je investering in luidsprekers er in plaats daarvan. Hekbezitters zoals Sonos beloven meer flexibiliteit, maar de realiteit is dat je nog steeds moet kiezen met welke AI je wilt praten.

Voor degenen met een gevestigde Alexa-configuratie, zal de beslissing meer zijn om te kiezen tussen de modellen van Amazon. Hier maakt de 4e generatie echo van $ 99,99 een veel agressievere pitch voor je geld. Veel betere audiokwaliteit dan een Echo Dot, maar haalbaarder dan een Echo Studio, het voelt alsof de originele slimme luidspreker weer zijn basis heeft gevonden.

Als je ondertussen nog niet bent toegewijd aan een assistent en je hebt $ 100 een gat in je zak gebrand, komt het neer op prioriteiten. Ik vind de assistent van Google nog steeds een beetje nuttiger voor spraakopdrachten, maar de verbeteringen van Amazon in de audiokwaliteit maken 2020’s Echo een duidelijke winnaar op dat vlak. Beefierere smart home hub-mogelijkheden zijn slechts de kers op de taart van Amazon.

Tags: No tags

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *